web_jana_djulibravenboer_00014

Hé lieve jij,

Ben je op zoek naar een manier om jouw zelfbeeld te verbeteren? Wil je minder aan jezelf twijfelen en je lichaam accepteren? Dat begrijp ik maar al te goed, want ook ik heb lang met deze vragen geworsteld. Als psycholoog en expert in zelf- en lichaamsbeeld is het mijn missie om mensen zoals jou te helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Daarom heb ik mijn antwoord hierop gebundeld in Self- and Body Image Deepdive: een online zelfhulpcursus, die je ook kan volgen als individueel traject. 

Herken je dit?

Je hebt een laag zelfbeeld of lichaamsbeeld.

Je twijfelt regelmatig aan jezelf en je voelt je hierdoor onzeker.

Je voelt je niet goed over je lichaam en kan ongelukkig worden door je spiegelbeeld.

Je bent best streng voor jezelf en je kan het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent.

Je hebt moeite met het accepteren van je (eventueel veranderende) lichaam.

Je trekt je – vaker dan je zou willen – aan wat anderen over jou (zouden kunnen) denken of vinden.

Goed nieuws, want ik help jou met veel liefde verder.

Doordat wij samen aan de slag gaan, kan je:

Je beter in je vel voelen en minder kopzorgen ervaren.

Milder en begripvoller zijn voor jezelf.

Wat anderen denken over jou meer loslaten, waardoor je meer kan genieten van mooie momenten in het leven.

Eindelijk meer voor jezelf durven opkomen.

Meer mentale rust ervaren.

Met meer zelfvertrouwen in het leven staan en geloven in jezelf.

Minder focussen op wat je aan je lichaam wil veranderen wanneer je in de spiegel kijkt.

Jezelf meer gaan accepteren en waarderen.

Beter voor jezelf kunnen zorgen (zelfzorg is meer dan af en toe een bad nemen).

Ja, dat is mogelijk. Ook voor jou!

Als psycholoog en expert in zelfbeeld en lichaamsbeeld is het mijn missie om mensen zoals jou te helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen, waardoor je meer voor jezelf durft op te komen en meer mentale rust ervaart.

De reis die we samen afleggen

Binnen Self- and Body Image Deepdive zijn er vijf modules (of thema’s) die we samen behandelen.

Module 1: Je innerlijke kind
We halen in het begin van onze reis jouw innerlijke kind naar boven dat open staat voor allerlei ervaringen, zowel positief als negatief, waardoor het zeker kan gebeuren dat je gekwetst wordt. Je leert hier om stil te staan bij jouw emoties, om op te merken wanneer (en waardoor) jouw innerlijke kind getriggerd wordt en om alert te worden voor hoe jouw innerlijke kind zich in bepaalde situaties voelt. Dit leren opmerken is cruciaal om in een latere module ook voor jezelf te leren zorgen en met je emoties te leren omgaan.

Module 2: Schema’s en zelfopvattingen
Heb je negatieve ervaringen opgedaan in het verleden? Voelde je je buitengesloten, niet gewaardeerd, of niet gehoord? Kreeg je vaak kritiek? Werd je vergeleken met je broer of zus? Werd je gepest of uitgelachen? Het zijn voorbeelden van situaties waarin jij pijn voelde, je schaamde, je vernederd voelde, je niet waardig voelde of dat er onveiligheid of angst was. Hoe vaker een bepaald gevoel ervaren werd, hoe sterker die pijn wordt en hoe meer bepaalde opvattingen over jezelf zich gaan vastzetten. Een voorbeeld van zelfopvattingen die samengaan met een laag zelfbeeld zijn: “Ik ben niks waard”, “Ik ben niet goed genoeg” of “ik ben er teveel aan”. Het is door die bril of met die opvattingen dat we de wereld gaan waarnemen, gaan interpreteren wat er gebeurt en daarop reageren. In deze module ontdek je welke zelfopvattingen en schema’s bij jou aanwezig zijn alsook wanneer die bij jou getriggerd worden en welk effect dit op jou heeft. Deze module werkt heel erg inzichtgevend en ik hoor regelmatig van cliënten dat het hebben van een verklaring (of het begrijpen van de oorzaak) voor wat ze doen of voelen op zich al meer rust biedt.

Module 3: De innerlijke criticus
Op een of andere manier proberen we onszelf dan ook te beschermen van die bijhorende; we gaan mechanismen en technieken ontwikkelen als bescherming. Daar komt de innerlijke criticus in beeld. Jouw innerlijke criticus wordt aangedreven door angsten: angst voor afwijzing, gebrek aan waardering, angst om verlaten te worden of alleen over te blijven. Je innerlijke criticus gaat druk uitoefenen op jou zodat jij je geremd zal voelen, zodat jij zal pleasen, zodat jij perfectionistisch of net rebels bent. Je durft je grenzen niet stellen, je durft niet gaan zwemmen als anderen je lijf dan kunnen zien of je durft niet voluit te gaan voor je dromen. Want wat als het niet goed genoeg is, wat gaan anderen denken van jou, wat als je faalt, wat als je een ander daarmee verdrietig maakt? Deze module helpt jou om zicht te krijgen op jouw innerlijke criticus: welke angsten zijn de aandrijving, op welke manier oefent die druk uit op jou en wanneer komt die het meest naar voren?

Module 4: Zelfzorg en zelfvertrouwen
In deze module worden de inzichten uit de vorige modules gebundeld zodat het jou kan helpen om meer zelfvertrouwen te ervaren. Je leert op welke manier je dan net zorg kan dragen voor wat jouw innerlijke kind voelt, je leert om op een milde manier om te gaan met bepaalde angsten of pijnen en je leert om te luisteren naar waar je nood aan hebt zodat je oprecht voor jezelf kan zorgen. We werken stap voor stap toe naar zelfvertrouwen en mild zijn voor jezelf. 

Module 5: lichaamsbeeld
We sluiten af met de module over lichaamsbeeld, want ook hier spelen die zelfopvattingen een belangrijke rol. Welk oordeel hangt vast aan jouw uiterlijk? Welke angst ligt daaronder? De inzichten die je opdoet zullen je helpen om je lichaam te aanvaarden en je helpen beseffen dat jouw gewicht geen maatstaf is voor wie jij bent.

Als je begeleiding volgt, is het de bedoeling dat we in de sessies verder gaan verdiepen in jouw individuele situatie met de informatie die je meekrijgt uit deze online modules. Je moet het niet alleen doen; het hoeft geen soloreis te zijn. Tijdens de individuele sessies gaan we samen in op jouw persoonlijke situatie, help ik jou met je blinde vlekken en sta ik naast jou met een milde bril

Self- and Body Image Deepdive is..

Een laagdrempelige manier om veel inzicht te krijgen in jezelf, je zelfbeeld en lichaamsbeeld 

Toegankelijk via een online leeromgeving met diepgaande, behapbare en to the point video’s, oefeningen en ondersteunende audio’s

Te volgen op eigen tempo, vanuit je vertrouwde omgeving

Ideaal wanneer je stappen wil zetten in jouw proces van zelfontwikkeling, zelfvertrouwen en mildheid

Met GRATIS BONUS: bibliotheek met o.a. boeken- en podcast suggesties, extra oefeningen, een triggerlijst,… (voor als je meer wil lezen, leren of luisteren)

Met GRATIS BONUS: Get Confident Playlist en Get Calm Playlist op Spotify

Jouw investering: €229 (of €49/maand)

Logo SBID

Wil je graag persoonlijke opvolging en individuele verdieping? Dan kan je ervoor kiezen om het individueel traject te volgen.

Alles van de zelfhulpcursus Self- and Body Image Deepdive

Persoonlijke opvolging & 10 individuele sessies via videogesprek verspreid over een periode van 12 maanden

De mogelijkheid om je betaling te spreiden over een langere periode

Jouw investering:

1x €979

4x €247/maand

8x €127/maand

Zie ik jou binnenkort op intake?

De kost van het intakegesprek (€35) wordt afgetrokken indien je instapt in het traject.

Je bent het waard

Je vindt het wellicht geen makkelijke stap om geld uit te geven aan jezelf of je mentale gezondheid en ik begrijp dat dit dan ook niet eenvoudig is voor jou. Wat maakt dat het voor jou moeilijk is om deze stap te zetten? Zijn er bepaalde angsten of overtuigingen die jou tegenhouden?

Weet dat ook jij het verdient om voor jezelf te kiezen. Om jezelf en je mentale gezondheid eindelijk op de eerste plaats te zetten. Je verdient het om je eindelijk beter, rustiger en gelukkiger te voelen. En aangezien je al tot hier gelezen hebt, besef je eigenlijk wel wat deze cursus voor jou zou kunnen betekenen.

Stel dat je de cursus of het traject gratis kon volgen. Waarom zou je het dan willen doen? Voel je welk verschil het zou betekenen in jouw leven? Dan is het die investering écht wel waard. We gaan samen voor duurzame verandering, voor een beter zelf- en lichaamsbeeld. Hoeveel is jou dat waard? Om je hierin toch wat tegemoet te komen, bied ik jou heel graag de mogelijkheid aan om de betaling van het traject te spreiden over verschillende maanden.