Omdat je kampt met een laag zelfbeeld, voel je je meestal onzeker. Je bent heel streng voor jezelf en voor hoe je eruitziet en laat je vaak tegenhouden door je gedachten en gevoelens. 

Hierdoor vermijd je bepaalde situaties volledig, denk maar aan een bezoek aan het zwembad. In het openbaar rondlopen in je badpak? Geen denken aan. Het kan zelfs zijn dat je het uitstelt om op zoek te gaan naar een partner, omdat je het gevoel hebt dat je eerst moet veranderen. 

En doordat je je grenzen niet durft aan te geven, doe je als volleerde people pleaser altijd wat een ander van je verwacht. Klinkt dat herkenbaar voor jou?

Die onzekerheid komt ook mij niet vreemd voor.

web_jana_djulibravenboer_00014

Al van jong af aan worstelde ik met mijn lichaamsbeeld. Een namiddagje gezellig winkelen met mijn mama sloeg al snel om in een heel andere sfeer zodra ik een pashokje binnenstapte. Ik voelde me vaak zo slecht dat ik het liefst meteen weer naar huis ging. Van die leuke namiddag bleef dan jammer genoeg ook weinig over.

Lang dacht ik dat ik een heel normale kindertijd had, zonder al te veel moeilijkheden of problemen. Ik kreeg namelijk alles wat ik nodig had en mocht niet klagen. Totdat ik zelf in therapie ging. Daar werd duidelijk dat de grote zelftwijfel en mij slecht in mijn vel voelen wél een duidelijke oorsprong hadden. 

Een opeenstapeling van kleine en grotere gebeurtenissen in de kindertijd leidt tot opvattingen die je nu over jezelf hebt. Momenten van pijn en verdriet spelen hier in mee. 

Door mijn eigen ervaringen gedurende het opgroeien is de kritische stem naar mezelf heel erg gegroeid. Ik had geleerd dat het fout was om je kwetsbaar op te stellen, dat wenen enkel iets was voor aandacht en vooral dat ik overdreef – want alles was minder erg dan hoe ik het voelde, toch? 

Dat bleek dus – natuurlijk – allemaal niet te kloppen. Door therapie en zelfontwikkeling heb ik geleerd om me wel kwetsbaar op te stellen en heb ik geleerd dat mijn gevoelens en emoties er mogen zijn. Ik merk dat ik met meer vertrouwen in het leven sta en ook veel meer mentale rust ervaar. Ik durf opkomen voor mezelf en geloof volledig in mijn gevoel.

Ik besef dus zelf maar al te goed wat het allemaal teweeg kan brengen.

Jij hebt dat extra zetje nodig om voor jezelf te durven kiezen.

Omdat je zo hard aan jezelf twijfelt, twijfel je er ook aan of het wel anders kan. Misschien denk je wel dat je het niet waard bent om zoveel energie in jezelf te steken. Ik kan jou meteen geruststellen: een beter zelfbeeld is ook voor jou helemaal mogelijk.

Beeld je eens in: hoe zalig zou het zijn om minder te twijfelen aan jezelf? En om te voelen dat je huidige gebrek aan zelfvertrouwen steeds minder impact heeft op je leven? Door die extra portie zelfvertrouwen zal je meer zachtheid en mildheid ervaren naar jezelf. Hierdoor durf je meer op je gevoel vertrouwen en durf je meer te ondernemen, zonder dat je je nog laat tegenhouden door je lichaam of andere twijfels.

Ik heb altijd een sterke interesse gehad in hoe mensen in elkaar zitten en waarom we bepaald gedrag stellen. Daarom heb ik gekozen voor de opleiding toegepaste psychologie en heb ik daarna ook mijn master klinische psychologie behaald. Tijdens mijn studies deed ik ervaring op in het Sint-Trudoziekenhuis, waar ik instond voor patiëntenbegeleiding binnen de diensten oncologie en palliatieve. De eindstage van mijn masteropleiding liep ik binnen een groepspraktijk in Hasselt. Meteen nadat ik afstudeerde, besloot ik om zelfstandige te worden.

Het was altijd mijn droom om cliënten te kunnen helpen in mijn eigen praktijk.

Ik wil dat vrouwen zich niet meer klein houden en het eindelijk aandurven om voor zichzelf op te komen. Door jou te helpen om te geloven in jezelf en je mee te ondersteunen, groeit je zelfvertrouwen. Zo durf jij opnieuw te doen wat je zelf graag wil en laat je je niet meer tegenhouden.

Net omdat ik zelf besef welke positieve effecten bepaalde inzichten hebben, ben ik gepassioneerd om dit ook over te brengen op jou. Door de combinatie van mijn eigen ervaring en mijn opgedane kennis ondersteun ik jou in dit proces. 

Samen planten we een zaadje dat groeit naar meer vertrouwen in jezelf.