"Door haar rust, betrokkenheid en authentieke aanpak, heeft Jana zichzelf gevestigd als een waardevolle bron van ondersteuning en inspiratie voor iedereen die op zoek is naar zelfacceptatie en groei."

Omdat je kampt met een laag zelfbeeld, voel je je regelmatig onzeker. Je piekert over wat anderen over jou denken en bent bang om iets fout te doen of om te falen. Je kan heel streng zijn voor jezelf en voor hoe je eruitziet.

En doordat je niet altijd ten volle gelooft in jezelf, ben je minder geneigd om op te komen voor jezelf, je grenzen aan te geven of je gevoelens te delen met een ander.

“Wat gaan ze denken van mij? Is het wel goed genoeg? Ben ík wel goed genoeg?”

Die onzekerheid komt ook mij niet vreemd voor.

Al van jong af aan worstelde ik met mijn zelfbeeld en lichaamsbeeld. Een namiddagje gezellig winkelen met mijn mama sloeg al snel om in een heel andere sfeer zodra ik een pashokje binnenstapte. Ik voelde me vaak zo slecht dat ik het liefst meteen weer naar huis ging. Van die leuke namiddag bleef dan jammer genoeg ook weinig over.

Door mijn eigen rugzak met ervaringen is de kritische stem naar mezelf heel erg gegroeid maar werd ik ook gefascineerd door psychologie. Hierdoor heb ik gekozen voor de opleiding Bachelor Toegepaste Psychologie om daarna te schakelen naar de Master Klinische Psychologie aan KU Leuven. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik moeiteloos begrip en empathie kan opbrengen voor jou. Ik weet namelijk hoe moeilijk het is.

Jij hebt dat extra zetje nodig om voor jezelf te durven kiezen.

Mijn kritische stem is met de jaren kleiner en kleiner geworden en heeft ruimte gemaakt voor een milde, vriendelijke stem.

Omdat je zo aan jezelf twijfelt, twijfel je er ook aan of het wel anders kan. Misschien denk je wel dat je het niet waard bent om zoveel energie in jezelf te steken. Ik kan jou meteen geruststellen: een beter zelfbeeld is ook voor jou helemaal mogelijk. Je hoeft niet continu zelfzeker rond te lopen om je beter in je vel te voelen of voordat het goed voelt.

Beeld je eens in: hoe zalig zou het zijn om minder te twijfelen aan jezelf? En om te voelen dat je huidige gebrek aan zelfvertrouwen steeds minder impact heeft op je leven? Door die extra zachtheid en mildheid naar jezelf zal je meer zelfvertrouwen ervaren. En vooral: meer mentale rust.

Ik wil dat jij dat ook kan voelen, zodat jij op een zorgeloze manier van de mooie momenten in het leven kan genieten. Zodat je op je gevoel durft te vertrouwen en kan openbloeien.

Het leven is zo kort, dus we mogen daar echt van genieten. Mooie herinneringen maken, die we (als we dat voorrecht hebben) op onze oude dag ophalen.

Meer dan een serieuze psycholoog

Ik ben meer dan een serieuze psycholoog; ik heb ook een speelse kant. Die zorgt ervoor dat ik moeilijke onderwerpen met een ontspannen sfeer kan benaderen. Mijn humor en levendige persoonlijkheid maken me benaderbaar en zorgen voor een ontspannen sfeer.

Mijn missie is duidelijk: ik wil jou inspireren en bijstaan in jouw proces naar meer zelfvertrouwen en groei. Eén stap tegelijk.

Heel graag wil ik professionele hulp op laagdrempelige manieren toegankelijk maken. Ik zet daarom in op zelfhulp, preventie en media.

Samen planten we dat zaadje dat groeit naar meer vertrouwen in jezelf.

Ontdek op welke manier ik jou kan ondersteunen

Ontdek jezelf

Vind herkenning in blogposts of ontdek jouw zelfbeeld en lichaamsbeeld in de persoonlijke zelfscan.

Volg een online training

Leer meer bij over een specifiek thema, samen met oefeningen en tools om je verder op weg te helpen.

Duik in de diepte met een cursus

Ga diepgaand aan de slag met jouw zelfbeeld en lichaamsbeeld.

Scroll to Top