Jana Reck

De weg naar zelfacceptatie

Uit een onderzoek blijkt dat 97% van de vrouwen minstens één maal per dag het gevoel heeft haar lichaam te haten en 54% vrouwen wordt liever omvergereden door een vrachtwagen dan dat ze te dik zijn. Hoe komt dat? En wat kan je daar zelf aan doen?

MEER LEZEN
Jana Reck

Eerste keer naar de psycholoog

“Wat moet ik me voorstellen dat er zal gebeuren als ik de eerste keer naar de psycholoog ga?” Die vraag krijg jij beantwoord in dit artikel, zodat het jou hopelijk wat houvast kan geven en de eventuele zenuwen wat kan verminderen.

MEER LEZEN
Jana Reck

Wat doet een psycholoog?

Een psycholoog bestudeert het gedrag, de gevoelens en de gedachten van mensen, helpt die mensen hier inzicht in te verkrijgen en probeert bepaalde gedachten of gedragingen te veranderen zodat de klachten verminderen. Wat juist het verschil is met een psychiater of een (psycho)therapeut lees je hier.

MEER LEZEN
Opbouw van zelfbeeld
Jana Reck

5 gratis tips van een psycholoog om je lichaamsbeeld te verbeteren

Wil je geen quick fixes meer (zoals diëten die niet werken) maar een lange termijn oplossing om met je (veranderende) lichaam om te gaan en je lichaamsbeeld te verbeteren? In dit artikel bespreek ik als klinisch psycholoog allereerst wat je lichaamsbeeld is en hoe het gevormd wordt om dan af te sluiten met manieren om je lichaamsbeeld te verbeteren.

MEER LEZEN
nooit meer diëten
Jana Reck

Nooit meer diëten? Het kan!

Het is de normaalste zaak in de wereld dat wij, en de mensen rondom ons, continu op dieet zijn. In mijn omgeving hoor ik vaak mensen zeggen dat ze weer een nieuwe manier hebben gevonden hoe ze snel 10 kg kunnen afvallen. We excuseren ons bij onze omgeving wanneer we eten wat niet mag, en geven aan dat we maandag weer op ons eten gaan letten en het beter zullen doen. Worden we daar nu eigenlijk echt gelukkig van?

MEER LEZEN