Welkom op mijn blog

Hier deel ik graag waardevolle informatie en praktische tips met jou. Snuister op je gemak door de voor jou relevante blogs. Neem je tijd. Sta bewust stil. Voel wat de informatie met je doet. Hopelijk heb je iets aan mijn blogs.

Liefs,
Jana

subvariant-Jana_reck-3

Ontwikkel meer zelfvertrouwen door innerlijk kindwerk

Ervaar je weinig zelfvertrouwen of vind je het moeilijk om met gevoelens om te gaan? Dan kan innerlijk kindwerk misschien wel erg betekenisvol zijn voor jou. De kans bestaat dat dit voor jou op dit moment nog erg vaag klinkt. In deze blogpost leg ik je uit wat innerlijk kindwerk inhoudt en waarom het zo waardevol kan zijn om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

MEER LEZEN

De meerwaarde van blended care bij jouw psycholoog

In een wereld waar technologie zich razendsnel ontwikkelt, heeft ook de gezondheidszorg niet stilgestaan. Blended care, een benadering waarin traditionele face-to-face zorg wordt gecombineerd met online diensten, heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Daarom lees je in deze blogpost meer over de voordelen van blended care in de context van behandelingen bij een psycholoog.

MEER LEZEN

5 tips om gewichtstoename te accepteren

Gewichtstoename is iets waar veel mensen mee worstelen, en het kan leiden tot gevoelens van onzekerheid en ontevredenheid over je lichaam. Het is echt niet evident om deze onzekerheid een plek te geven. In deze blogpost deel ik enkele tips die jou hierin kunnen ondersteunen.

MEER LEZEN

Hoe perfectionisme eigenwaarde kan vergroten

Mensen die last hebben van perfectionisme hebben vaak een laag zelfbeeld en streven naar perfectie om hun eigenwaarde te vergroten. Durf jij de lat wel eens te hoog leggen voor jezelf? Merk je dat je druk en kopzorgen ervaart en jouw energie opgeraakt? Dan zou het wel eens kunnen dat perfectionisme soms de overhand neemt bij jou. In deze blogpost ga ik hier dieper op in en krijg je waardevolle inzichten mee rond hoe je perfectionisme kan verminderen.

MEER LEZEN

Laat eenvoudig meer zelfzorg toe in je leven

Wie denkt aan zelfzorg, denkt meteen aan af en toe tijd maken om een bad te nemen bij kaarslicht, of een boek te lezen in de zon. En hoewel dit zeker aangename activiteiten zijn , is dat niet waar zelfzorg in essentie om draait. Zelfzorg is meer dan dat, en het helpt om klein en laagdrempelig te beginnen. Hoe je dat precies doet? Dat leg ik je graag uit in deze blogpost.

MEER LEZEN

Hoe sociale media ons zelfbeeld beïnvloeden

2,5 uur per dag. Dat is het gemiddelde aantal uur dat we dagelijks op Instagram en andere sociale media vertoeven. Niet zo raar dat wat we daar te zien krijgen een grote invloed heeft op hoe we over onszelf denken en hoe we ons voelen, toch? In deze blogpost geef ik je graag meer uitleg over dit thema én geef ik je tips om hiermee om te gaan.

MEER LEZEN

Zo geniet jij volop tijdens de feestdagen

In december wacht ons elk jaar een gezellige periode met warme familiemomenten. Jammer genoeg staat de laatste maand van het jaar vaak ook gelijk aan veel stress en onrust rondom eten. In deze blogpost geef ik je graag enkele tips, zodat je opnieuw écht kan genieten.

MEER LEZEN

Hoe de angst om dik te worden ons beïnvloedt

De angst om dik te worden is de grootste reden waarom je graag wil afvallen, maar is tegelijk mogelijk ook net de oorzaak van je verstoorde relatie met eten. In deze blogpost leg ik je graag uit welke invloed de angst om dik te worden op ons heeft en hoe we hier het best mee omgaan.

MEER LEZEN

Eerste keer naar de psycholoog

“Wat moet ik me voorstellen dat er zal gebeuren als ik de eerste keer naar de psycholoog ga?” Die vraag krijg jij beantwoord in deze blog, zodat het jou hopelijk wat houvast kan geven en de eventuele zenuwen wat kan verminderen.

MEER LEZEN
Scroll to Top